Wielofunkcyjne urządzenie w kuchni - piec konwekcyjno-parowy
Jedno urządzenie i wiele możliwości, czyli piec konwekcyjno-parowy
Zdecydowanie się na zakup pieca konwekcyjno-parowego to dobra inwestycja, jaką możemy zrobić dla naszej kuchni. Czy to mały lokal gastronomiczny, czy wielozałogowy, kuchnia restauracyjna musi być wyposażona w odpowiednie narzędzia pracy. Możemy posiadać duże zdolności kulinarne, ale bez odpowiednich akcesoriów nie jesteśmy w stanie zbyt wiele pokazać. Niestety może to przyćmić zdolności kulinarne nawet najlepszego kucharza.
Bez należytych narzędzi mimo swego potencjału i szczerych chęci taka osoba zbyt wiele nie może zrobić. Piec konwekcyjno-parowy to duże pole manewru dzięki swej funkcjonalności. Przygotowanie pieczeni, wypiek ciasta czy grillowanie ryb nie było jeszcze nigdy tak łatwe jak z piecem konwekcyjno-parowym.
Tak, to nie pomyłka. Piec konwekcyjno-parowy do gastronomii ma swe zastosowanie także w cukierniach. A to tylko niektóre z możliwości, jakie posiada urządzenie. Duszenie, pieczenie i blanszowanie możliwe za pomocą jednego pieca? Tak, możliwe, a sama jakość przygotowanych w nich potraw jest tego dowodem. Smak potraw zostanie wydobyty do takiego poziomu, że może przekroczyć nasze najśmielsze oczekiwania. Kubki smakowe najbardziej wybrednego smakosza mogą zostać miło zaskoczone.
Funkcjonalność na najwyższym poziomie
Dużym atutem pieca konwekcyjno-parowego jest to, że w zależności od potrzeby może wykorzystywać tłoczoną parą lub wysoką temperaturę. Daje to niespotykaną funkcjonalność jeśli zależy nam na połączeniu kilku metod w ramach przygotowywania jednego posiłku.
Działanie pary pozwala, by piekarnik pracował z wykorzystaniem skrajnych temperatur: od kilkudziesięciu do nawet kilkuset stopni Celsjusza. Rozwiązania technologiczne z wykorzystaniem wysokich temperatur przy jednoczesnym zastosowaniu pary wodnej daje niczym nieograniczone możliwości wypieku. Wbudowane generatory pary nie pozwalają na utratę wagi i wilgotności posiłków.
Koalicja wysokiej temperatury i pary. Wspólne działanie jednego urządzenia
Współcześnie działające lokale gastronomiczne, a nawet nasze prywatne kuchnie wymagają czegoś więcej niż tradycyjnego piekarnika, którymi posługiwały się nasze babcie. Rozwój gastronomii jest zauważalny od wielu lat i cieszy to wszystkich, którzy cenią sobie jedzenie dobrej jakości.
W lokalach gastronomicznych produkt w postaci pieca konwekcyjno-parowego może bardzo szybko udowodnić, że zakup takiego sprzętu może być niezbędny. Jak we wszystkich typach lokali, gdzie serwowane są potrawy dla gości, czy w naszej domowej kuchni ważne jest, by podawane dania były odpowiednio ciepłe. Stała kontrola pieca podczas gdy jest on uruchomiony i konieczność pilnowania stanu przyrządzonego dania odchodzą do lamusa.
Praca kuchni na najwyższych obrotach
Obecność profesjonalnego pieca konwekcyjno-parowego ułatwia organizację kuchennych czynności. Podczas gdy nasz wypiek będzie w piekarniku, można oddać się innym zajęciom bez obawy, że coś zostanie przypalone. Nie w przypadku pieca konwekcyjno-parowego. Praca kilkuosobowej załogi gastronomicznej może odbywać się w spokojnej atmosferze i bez poirytowania, że coś nie wyjdzie lub z poczuciem, że ktoś czegoś nie dopilnował.
Gotowe biznesplany
Planujesz założyć firmę?
Kup przykładowy biznesplan!
Cena już od: 29 zł
Zobacz listę biznesplanów ›lub
Zleć napisanie wniosku do Urzędu Pracy ›Oceń ten artykuł: