Jak otworzyć lokal gastronomiczny z kurczakiem? 9 pomocnych wskazówek

Ostatnia aktualizacja: 2022-11-20  |  Średni czas czytania: 02:41
Artykuł promowany
firmino
Biznes z kurczakiem może być dochodowy, może prężnie się rozwijać i przynosić zarówno satysfakcję jak i zyski. Żeby taki był, nie wystarczy sam pomysł na biznes z kurczakiem. Potrzebna jest wiedza, jak dobrze ten pomysł zrealizować. Holly Powder producent panierki do kurczaka od lat wspiera restauratorów i właścicieli mniejszych punktów z gastronomią w prowadzeniu biznesu gastronomicznego opartego na kurczaku w panierce. Skorzystaj z jego doświadczenia i dowiedz się, jak otworzyć lokal gastronomiczny, który odniesie sukces.
Jak otworzyć lokal gastronomiczny z kurczakiem? 9 pomocnych wskazówek

9 wskazówek jak otworzyć lokal gastronomiczny z kurczakiem

Chcesz otworzyć lokal gastronomiczny z kurczakiem i zastanawiasz się, od czego zacząć? Oto lista działań, dzięki którym spełnisz swoje marzenie o lokalu gastronomicznym.

1. Wybierz odpowiedni lokal

Analiza lokalu zarówno ta budowlano-technologiczna, jak i prawna jest niezwykle ważna. Dowiedz się, czy miejsce przystosowane jest dla osób niepełnosprawnych, kto nim zarządza, czy jest technicznie przygotowane do prowadzenia działalności gastronomicznej. Zbadaj lokalną konkurencję i możliwości współpracy z lokalnymi podmiotami. Dzięki tym informacjom będziesz mógł ocenić, czy miejsce, w którym chcesz otworzyć lokal, ma w sobie odpowiedni potencjał i spełnia podstawowe wymogi.

2. Skompletuj niezbędne urządzenia gastronomiczne

Otwierając lokal gastronomiczny z kurczakiem, nie potrzebujesz wielu sprzętów czy urządzeń. Ważne jest, by wyposażyć lokal w niezbędne urządzenia - najlepiej dobrej jakości. Aby serwować dania oparte na kurczaku będziesz potrzebować: Stołu do panierowania, smażalnika frytkownicy, witryny grzewczej, płyty grillowej lub grilla kontaktowego do opiekania pieczywa i tortilli, stołu chłodniczego.

3. Zaplanuj stanowiska pracy

Planując rozmieszczenie sprzętów, zadbaj o odpowiednie zagospodarowanie przestrzeni. W lokalu serwującym kurczaka w panierce i dania na nim bazujące, powinno znaleźć się kilka konkretnych stanowisk pracy. Dzięki nim przygotowywanie dań będzie odbywało się sprawnie i zgodnie z zasadami bezpieczeństwa. Zatem przygotuj stanowisko do przygotowania mięsa, stanowisko do panierowania, miejsce do obróbki termicznej, stanowisko składania wyrobów, stanowisko mycia i przygotowania warzyw, stanowisko zmywania naczyń kuchennych oraz magazyn. Nie zapomnij o toalecie dla personelu, szatni i pomieszczeniu socjalnym.

4. Dowiedz się, jak zrobić najlepszego kurczaka w amerykańskim stylu

Producent panierki Holly Powder poza swoimi produktami, takimi jak panierka gastronomiczna, marynata, przyprawy do ryby i różnego rodzaju opakowania na wynos, oferuje szereg materiałów instruktażowych. Dzięki nim w łatwy i szybki sposób przygotujesz aromatycznego kurczaka w chrupiącej panierce. Producent panierki oferuje instrukcje marynowania i panierowania zarówno kurczaka, jak i ryby. Z jego wskazówkami przyrządzenie kurczaka w amerykańskim stylu jest naprawdę proste!

5. Zadbaj o bezpieczeństwo i higienę

Szczegółowo zapoznaj się z zasadami BHP i HACCP. Wdrażaj opracowane systemy eliminujące zagrożenia. Dzięki temu unikniesz nie tylko kar, które może nałożyć na Ciebie Sanepid czy Państwowa Inspekcja Pracy, ale skutecznie zadbasz o bezpieczeństwo pracowników i klientów lokalu.

Konto PEKAOA

6. Skomponuj menu oparte na kurczaku w panierce

Produkty oferowane przez Holly Powder dają bardzo duże możliwości przy komponowaniu menu. Na bazie kurczaka w panierce zbudujesz całą ofertę lokalu: burgery, sałatki, tortille, bagietki. Możesz zaoferować klientom naprawdę bogaty i atrakcyjny wybór. Właścicielom gastronomii, którzy chcą skorzystać ze wsparcia merytorycznego Holly Powder, producent panierki oferuje gotowe menu i sprawdzone receptury. Oto prawdziwy przepis na sukces.

7. Przemyśl formę serwowania dań

Zastanów się nad sposobem serwowania dań w Twoim lokalu. Jak będziesz je podawał na miejscu? Jak będziesz pakował je na wynos? Warto przemyśleć kwestie opakowań i kanału delivery. Opcja zamawiania na dowóz jest w obecnych czasach standardem. Aby Twój biznes z kurczakiem sprostał oczekiwaniom klientów i podążał za obecnymi w gastronomii trendami, warto wzbogacić ofertę o możliwość zamawiania jedzenia na dowóz.

8. Postaw na atrakcyjne materiały marketingowe

Aby dotrzeć do klientów, potrzebujesz reklamy. Zatem z pewnością potrzebować będziesz nie tylko szyldu, plakatów czy ulotek, ale także materiałów reklamowych, które wykorzystasz w social mediach. Atrakcyjne zdjęcia, czytelne plakaty i wyróżniające się logo sprawią, w łatwy sposób dotrzesz z promocją do nowych klientów. Szybko staniesz się rozpoznawalny.

9. Skorzystaj ze wsparcia merytorycznego

Otwarcie własnego lokalu wymaga wiele pracy, czasu i zaangażowania. To przedsięwzięcie, podczas którego warto mieć wsparcie merytoryczne i praktyczne. Producent panierki Holly Powder oferuje pomoc na każdym etapie - od wyboru lokalu przez szkolenie z zakresu panierowania i przygotowania dań po pomoc w przygotowaniu materiałów marketingowych. Dzięki współpracy z Holly Powder masz dostęp nie tylko do najwyższej jakości produktów niezbędnych do przygotowania kurczaka w panierce, ale także do potężnej bazy wiedzy, którą producent zgromadził przez lata swojej działalności.

Już wiesz, jak otworzyć mały lokal gastronomiczny

Jak otworzyć lokal Wsparcie, które oferuje producent panierki Holly Powder, sprawi, że sprawnie przejdziesz przez formalności i bez trudu przygotujesz atrakcyjną, bezkonkurencyjną ofertę. Czy serwowanie kurczaka w panierce może być dochodowe? Tak. Jeśli to zrobisz, korzystając z wysokiej jakości produktów i doświadczenia, które oferują Ci eksperci.

Gotowe biznesplany

Gotowe biznesplany

Planujesz założyć firmę?
Kup przykładowy biznesplan!

Cena już od: 29 zł

Zobacz listę biznesplanów  ›

lub

Zleć napisanie wniosku do  Urzędu Pracy  ›

Oceń ten artykuł:


Zobacz także artykuły podobne:

Zakładanie

Znajdź urząd

Lista urzędów dla wybranych miejscowości

Baza kodów PKD

(Aktualna Polska Klasyfikacja Działalności)

Kody PKD ›
Gotowe biznesplany

Gotowe biznesplany

Planujesz założyć firmę?
Kup przykładowy biznesplan!

Cena już od: 29 zł

Zobacz listę biznesplanów  ›

lub

Zleć napisanie wniosku do   Urzędu Pracy  ›

Przydatne linki: