Jak otworzyć lokal gastronomiczny z kurczakiem? 9 pomocnych wskazówek
9 wskazówek jak otworzyć lokal gastronomiczny z kurczakiem
Chcesz otworzyć lokal gastronomiczny z kurczakiem i zastanawiasz się, od czego zacząć? Oto lista działań, dzięki którym spełnisz swoje marzenie o lokalu gastronomicznym.
1. Wybierz odpowiedni lokal
Analiza lokalu zarówno ta budowlano-technologiczna, jak i prawna jest niezwykle ważna. Dowiedz się, czy miejsce przystosowane jest dla osób niepełnosprawnych, kto nim zarządza, czy jest technicznie przygotowane do prowadzenia działalności gastronomicznej. Zbadaj lokalną konkurencję i możliwości współpracy z lokalnymi podmiotami. Dzięki tym informacjom będziesz mógł ocenić, czy miejsce, w którym chcesz otworzyć lokal, ma w sobie odpowiedni potencjał i spełnia podstawowe wymogi.
2. Skompletuj niezbędne urządzenia gastronomiczne
Otwierając lokal gastronomiczny z kurczakiem, nie potrzebujesz wielu sprzętów czy urządzeń. Ważne jest, by wyposażyć lokal w niezbędne urządzenia - najlepiej dobrej jakości. Aby serwować dania oparte na kurczaku będziesz potrzebować: Stołu do panierowania, smażalnika frytkownicy, witryny grzewczej, płyty grillowej lub grilla kontaktowego do opiekania pieczywa i tortilli, stołu chłodniczego.
3. Zaplanuj stanowiska pracy
Planując rozmieszczenie sprzętów, zadbaj o odpowiednie zagospodarowanie przestrzeni. W lokalu serwującym kurczaka w panierce i dania na nim bazujące, powinno znaleźć się kilka konkretnych stanowisk pracy. Dzięki nim przygotowywanie dań będzie odbywało się sprawnie i zgodnie z zasadami bezpieczeństwa. Zatem przygotuj stanowisko do przygotowania mięsa, stanowisko do panierowania, miejsce do obróbki termicznej, stanowisko składania wyrobów, stanowisko mycia i przygotowania warzyw, stanowisko zmywania naczyń kuchennych oraz magazyn. Nie zapomnij o toalecie dla personelu, szatni i pomieszczeniu socjalnym.
4. Dowiedz się, jak zrobić najlepszego kurczaka w amerykańskim stylu
Producent panierki Holly Powder poza swoimi produktami, takimi jak panierka gastronomiczna, marynata, przyprawy do ryby i różnego rodzaju opakowania na wynos, oferuje szereg materiałów instruktażowych. Dzięki nim w łatwy i szybki sposób przygotujesz aromatycznego kurczaka w chrupiącej panierce. Producent panierki oferuje instrukcje marynowania i panierowania zarówno kurczaka, jak i ryby. Z jego wskazówkami przyrządzenie kurczaka w amerykańskim stylu jest naprawdę proste!
5. Zadbaj o bezpieczeństwo i higienę
Szczegółowo zapoznaj się z zasadami BHP i HACCP. Wdrażaj opracowane systemy eliminujące zagrożenia. Dzięki temu unikniesz nie tylko kar, które może nałożyć na Ciebie Sanepid czy Państwowa Inspekcja Pracy, ale skutecznie zadbasz o bezpieczeństwo pracowników i klientów lokalu.
6. Skomponuj menu oparte na kurczaku w panierce
Produkty oferowane przez Holly Powder dają bardzo duże możliwości przy komponowaniu menu. Na bazie kurczaka w panierce zbudujesz całą ofertę lokalu: burgery, sałatki, tortille, bagietki. Możesz zaoferować klientom naprawdę bogaty i atrakcyjny wybór. Właścicielom gastronomii, którzy chcą skorzystać ze wsparcia merytorycznego Holly Powder, producent panierki oferuje gotowe menu i sprawdzone receptury. Oto prawdziwy przepis na sukces.
7. Przemyśl formę serwowania dań
Zastanów się nad sposobem serwowania dań w Twoim lokalu. Jak będziesz je podawał na miejscu? Jak będziesz pakował je na wynos? Warto przemyśleć kwestie opakowań i kanału delivery. Opcja zamawiania na dowóz jest w obecnych czasach standardem. Aby Twój biznes z kurczakiem sprostał oczekiwaniom klientów i podążał za obecnymi w gastronomii trendami, warto wzbogacić ofertę o możliwość zamawiania jedzenia na dowóz.
8. Postaw na atrakcyjne materiały marketingowe
Aby dotrzeć do klientów, potrzebujesz reklamy. Zatem z pewnością potrzebować będziesz nie tylko szyldu, plakatów czy ulotek, ale także materiałów reklamowych, które wykorzystasz w social mediach. Atrakcyjne zdjęcia, czytelne plakaty i wyróżniające się logo sprawią, w łatwy sposób dotrzesz z promocją do nowych klientów. Szybko staniesz się rozpoznawalny.
9. Skorzystaj ze wsparcia merytorycznego
Otwarcie własnego lokalu wymaga wiele pracy, czasu i zaangażowania. To przedsięwzięcie, podczas którego warto mieć wsparcie merytoryczne i praktyczne. Producent panierki Holly Powder oferuje pomoc na każdym etapie - od wyboru lokalu przez szkolenie z zakresu panierowania i przygotowania dań po pomoc w przygotowaniu materiałów marketingowych. Dzięki współpracy z Holly Powder masz dostęp nie tylko do najwyższej jakości produktów niezbędnych do przygotowania kurczaka w panierce, ale także do potężnej bazy wiedzy, którą producent zgromadził przez lata swojej działalności.
Już wiesz, jak otworzyć mały lokal gastronomiczny
Jak otworzyć lokal Wsparcie, które oferuje producent panierki Holly Powder, sprawi, że sprawnie przejdziesz przez formalności i bez trudu przygotujesz atrakcyjną, bezkonkurencyjną ofertę. Czy serwowanie kurczaka w panierce może być dochodowe? Tak. Jeśli to zrobisz, korzystając z wysokiej jakości produktów i doświadczenia, które oferują Ci eksperci.
Gotowe biznesplany
Planujesz założyć firmę?
Kup przykładowy biznesplan!
Cena już od: 29 zł
Zobacz listę biznesplanów ›lub
Zleć napisanie wniosku do Urzędu Pracy ›Oceń ten artykuł: