‹ Wróć do lista kodów PKD
Podklasa ta obejmuje:
Kod PKD: Sekcja C, PKD 10.82.Z
Produkcja kakao, czekolady i wyrobów cukierniczych
- produkcję kakao, masła kakaowego, tłuszczu i oleju kakaowego,
- produkcję czekolady i wyrobów czekoladowych,
- produkcję wyrobów cukierniczych, takich jak: cukierki, karmelki, drażetki, pastylki, nugaty, pomadki, biała czekolada,
- produkcję gumy do żucia,
- konserwowanie w cukrze owoców i orzechów, skórek owocowych i pozostałych części roślin.
sekcja-C, PKD-10: Produkcja artykułów spożywczych
Dział ten obejmuje:- przetwarzanie produktów rolnictwa, leśnictwa, łowiectwa oraz rybactwa w żywność i napoje przeznaczone dla ludzi lub zwierząt,
- produkcję półwyrobów, które nie są bezpośrednio wyrobami żywnościowymi.