‹ Wróć do lista kodów PKD
Podklasa ta obejmuje:
Kod PKD: Sekcja C, PKD 10.83.Z
Przetwórstwo herbaty i kawy
- dekofeinizację i prażenie kawy,
- produkcję wyrobów kawowych:
- kawy mielonej,
- kawy rozpuszczalnej,
- ekstraktów i koncentratów kawy,
- produkcję substytutów kawy,
- produkcję mieszanek różnych gatunków herbaty oraz mieszanek herbaty maté (herbaty paragwajskiej),
- produkcję ekstraktów i preparatów z herbaty lub maté (herbaty paragwajskiej),
- produkcję herbat ziołowych (mięty, werbeny pospolitej, rumianku itp.).
sekcja-C, PKD-10: Produkcja artykułów spożywczych
Dział ten obejmuje:- przetwarzanie produktów rolnictwa, leśnictwa, łowiectwa oraz rybactwa w żywność i napoje przeznaczone dla ludzi lub zwierząt,
- produkcję półwyrobów, które nie są bezpośrednio wyrobami żywnościowymi.