6krokow.pl - Kody PKD

Twoje pierwsze kroki w biznesie

Czyli wszystko krok po kroku, co powinieneś wiedzieć
o zakładaniu oraz skutecznym prowadzeniu własnej firmy.

‹ Wróć do lista kodów PKD

Kod PKD: Sekcja C, PKD 11.03.Z

Produkcja cydru i pozostałych win owocowych


Podklasa ta obejmuje:
  • produkcję napojów alkoholowych otrzymywanych w wyniku fermentacji, ale bez ich destylowania: sake, cydr (jabłecznik), perry (wino gruszkowe) i inne wina owocowe,
  • produkcję miodu pitnego i napojów mieszanych zawierających wina owocowe, włączając wyroby winopochodne i winopodobne.

sekcja-C, PKD-11: Produkcja napojów

Dział ten obejmuje:
  • produkcję napojów bezalkoholowych,
  • produkcję wody mineralnej,
  • produkcję napojów alkoholowych, otrzymywanych głównie przez fermentację,
  • produkcję piwa i wina,
  • produkcję destylowanych napojów alkoholowych.

Przydatne linki: