6krokow.pl - Kody PKD

Twoje pierwsze kroki w biznesie

Czyli wszystko krok po kroku, co powinieneś wiedzieć
o zakładaniu oraz skutecznym prowadzeniu własnej firmy.

‹ Wróć do lista kodów PKD

Kod PKD: Sekcja M, PKD 71.20.A

Badania i analizy związane z jakością żywności


Podklasa ta obejmuje:
  • wykonywanie badań i analiz związanych z jakością żywności, włączając badanie zwierząt rzeźnych przed ubojem i mięsa po uboju,
  • nadzór związany z produkcją żywności, włączając pasze dla zwierząt,
  • wydawanie atestów dla artykułów konsumpcyjnych.

sekcja-M, PKD-71: Działalność w zakresie architektury i inżynierii; badania i analizy techniczne

Dział ten obejmuje:
  • działalność w zakresie architektury, inżynierii oraz opracowywanie projektów, sprawowanie nadzoru budowlanego,
  • działalność w zakresie usług mierniczych i kartograficznych,
  • badania właściwości fizycznych, analizy chemiczne i pozostałe badania.

Przydatne linki: