‹ Wróć do lista kodów PKD
Podklasa ta obejmuje:
Kod PKD: Sekcja C, PKD 10.39.Z
Pozostałe przetwarzanie i konserwowanie owoców i warzyw
- produkcję żywności składającej się głównie z owoców lub warzyw, z wyłączeniem gotowych dań - mrożonych lub w puszkach,
- konserwowanie owoców, orzechów i warzyw poprzez zamrażanie, suszenie, zalewanie olejem lub octem, puszkowanie itp.,
- wytwarzanie owocowych i warzywnych artykułów spożywczych,
- produkcję dżemów, marmolady i galaretek,
- prażenie orzechów,
- produkcję artykułów spożywczych z orzechów,
-
produkcję łatwo psujących się gotowych potraw z owoców i warzyw, takich jak:
- sałatki; pakowane mieszanki sałatek,
- obrane lub pocięte warzywa,
- tofu (ser sojowy).
Zobacz gotowe biznesplany dla tego kodu PKD
sekcja-C, PKD-10: Produkcja artykułów spożywczych
Dział ten obejmuje:- przetwarzanie produktów rolnictwa, leśnictwa, łowiectwa oraz rybactwa w żywność i napoje przeznaczone dla ludzi lub zwierząt,
- produkcję półwyrobów, które nie są bezpośrednio wyrobami żywnościowymi.