6krokow.pl - Kody PKD

Twoje pierwsze kroki w biznesie

Czyli wszystko krok po kroku, co powinieneś wiedzieć
o zakładaniu oraz skutecznym prowadzeniu własnej firmy.

‹ Wróć do lista kodów PKD

Kod PKD: Sekcja C, PKD 10.72.Z

Produkcja sucharów i herbatników; produkcja konserwowanych wyrobów ciastkarskich i ciastek


Podklasa ta obejmuje:
  • produkcję sucharów, herbatników i pozostałych suchych wyrobów piekarskich i ciastkarskich,
  • produkcję konserwowanych ciast i ciastek,
  • produkcję słodkich lub słonych przekąsek (paluszków, krakersów, precli itp.).

Zobacz gotowe biznesplany dla tego kodu PKD

Biznesplan: cukierni
Cena: 29 zł

Biznesplan: cukierni

sekcja-C, PKD-10: Produkcja artykułów spożywczych

Dział ten obejmuje:
  • przetwarzanie produktów rolnictwa, leśnictwa, łowiectwa oraz rybactwa w żywność i napoje przeznaczone dla ludzi lub zwierząt,
  • produkcję półwyrobów, które nie są bezpośrednio wyrobami żywnościowymi.
  W efekcie tych działalności powstają również produkty uboczne o różnej wartości użytkowej (np. skóry surowe, makuchy z produkcji olejów roślinnych).   Dział ten obejmuje działalności w wyniku których powstają różnorodne wyroby, np.: mięso, ryby, owoce i warzywa, tłuszcze i oleje, wyroby mleczarskie, produkty przemiału zbóż, karma dla zwierząt, pozostałe artykuły spożywcze. Produkcja może być wykonywana na własny rachunek lub na zlecenie, np. ubój zwierząt.

Przydatne linki: