‹ Wróć do lista kodów PKD
Podklasa ta obejmuje:
Kod PKD: Sekcja C, PKD 10.89.Z
Produkcja pozostałych artykułów spożywczych, gdzie indziej niesklasyfikowana
- produkcję zup i bulionów (rosołów),
- produkcję miodu sztucznego i karmelu,
-
produkcję gotowej żywności łatwo psującej się, takiej jak:
- kanapki,
- świeża (nieupieczona) pizza,
- produkcję suplementów żywności i pozostałych artykułów spożywczych, gdzie indziej niesklasyfikowaną,
- produkcję drożdży,
- produkcję soków i ekstraktów z mięsa, ryb, skorupiaków i mięczaków,
- produkcję substytutów artykułów mlecznych i serowych,
- produkcję wyrobów z jaj, albuminę jaja,
- produkcję sztucznych koncentratów spożywczych.
Zobacz gotowe biznesplany dla tego kodu PKD
sekcja-C, PKD-10: Produkcja artykułów spożywczych
Dział ten obejmuje:- przetwarzanie produktów rolnictwa, leśnictwa, łowiectwa oraz rybactwa w żywność i napoje przeznaczone dla ludzi lub zwierząt,
- produkcję półwyrobów, które nie są bezpośrednio wyrobami żywnościowymi.