‹ Wróć do lista kodów PKD
Podklasa ta obejmuje produkcję gotowych (tj. przygotowanych, przyprawionych i ugotowanych) posiłków i dań, zamrożonych lub w puszkach, składających się co najmniej z dwóch różnych składników (z wyłączeniem przypraw itp.), które zwykle są pakowane i etykietowane z przeznaczeniem na sprzedaż.
Podklasa ta obejmuje:
Kod PKD: Sekcja C, PKD 10.85.Z
Wytwarzanie gotowych posiłków i dań
Podklasa ta obejmuje:
- produkcję dań z mięsa lub drobiu,
- produkcję dań rybnych, włączając rybę i frytki,
- produkcję gotowych dań z warzyw,
- produkcję gotowych dań zawierających kuskus lub wyroby mączne,
- produkcję pizzy, zamrożonej lub inaczej zakonserwowanej,
- produkcję dań regionalnych i narodowych.
Zobacz gotowe biznesplany dla tego kodu PKD
sekcja-C, PKD-10: Produkcja artykułów spożywczych
Dział ten obejmuje:- przetwarzanie produktów rolnictwa, leśnictwa, łowiectwa oraz rybactwa w żywność i napoje przeznaczone dla ludzi lub zwierząt,
- produkcję półwyrobów, które nie są bezpośrednio wyrobami żywnościowymi.