‹ Wróć do lista kodów PKD
Podklasa ta obejmuje:
Nie jest tu istotny rodzaj obiektu serwującego posiłki, ale fakt, że są one przeznaczone do bezpośredniej konsumpcji.
Kod PKD: Sekcja I, PKD 56.21.Z
Przygotowywanie i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering)
- przygotowywanie i dostarczanie żywności świadczone w oparciu o zawartą z klientem umowę, na określone uroczystości do miejsc przez niego wyznaczonych,
- przygotowywanie i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych.
Zobacz gotowe biznesplany dla tego kodu PKD
sekcja-I, PKD-56: Działalność usługowa związana z wyżywieniem
Dział ten obejmuje:- działalność usługową związaną z zapewnianiem pełnego wyżywienia przeznaczonego do bezpośredniej konsumpcji w restauracjach, włączając restauracje samoobsługowe i oferujące posiłki „na wynos”, z lub bez miejsc do siedzenia.
Nie jest tu istotny rodzaj obiektu serwującego posiłki, ale fakt, że są one przeznaczone do bezpośredniej konsumpcji.