6krokow.pl - kody PKD



Twoje pierwsze kroki w biznesie

Czyli wszystko krok po kroku, co powinieneś wiedzieć
o zakładaniu oraz skutecznym prowadzeniu własnej firmy.

< Wróć do lista kodów PKD

Kod PKD: Sekcja I, PKD 56.21.Z

Przygotowywanie i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering)


Zobacz jaka koniunktura panuje w tej sekcji PKD (sekcja I).Podklasa ta obejmuje:
  • przygotowywanie i dostarczanie żywności świadczone w oparciu o zawartą z klientem umowę, na określone uroczystości do miejsc przez niego wyznaczonych,
  • przygotowywanie i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych.

sekcja-I, PKD-56: Działalność usługowa związana z wyżywieniem

Dział ten obejmuje:
  • działalność usługową związaną z zapewnianiem pełnego wyżywienia przeznaczonego do bezpośredniej konsumpcji w restauracjach, włączając restauracje samoobsługowe i oferujące posiłki „na wynos”, z lub bez miejsc do siedzenia.


Nie jest tu istotny rodzaj obiektu serwującego posiłki, ale fakt, że są one przeznaczone do bezpośredniej konsumpcji.



';