‹ Wróć do lista kodów PKD
Podklasa ta obejmuje katering przemysłowy tj. przygotowywanie i dostarczanie żywności świadczone w oparciu o zawartą z klientem umowę, przez określony czas. Podklasa ta obejmuje także określone umową usługi gastronomiczne świadczone w obiektach sportowych i podobnych.
Żywność zazwyczaj przygotowywana jest w jednostkach centralnych.
Podklasa ta obejmuje:
Nie jest tu istotny rodzaj obiektu serwującego posiłki, ale fakt, że są one przeznaczone do bezpośredniej konsumpcji.
Kod PKD: Sekcja I, PKD 56.29.Z
Pozostała usługowa działalność gastronomiczna
Żywność zazwyczaj przygotowywana jest w jednostkach centralnych.
Podklasa ta obejmuje:
- przygotowywanie i dostarczanie żywności na postawie umowy, np. dla przedsiębiorstw transportowych,
- usługi gastronomiczne świadczone w obiektach sportowych i podobnych,
- działalność stołówek i kawiarni (np. w zakładach przemysłowych, biurach, szpitalach lub szkołach).
Zobacz gotowe biznesplany dla tego kodu PKD
sekcja-I, PKD-56: Działalność usługowa związana z wyżywieniem
Dział ten obejmuje:- działalność usługową związaną z zapewnianiem pełnego wyżywienia przeznaczonego do bezpośredniej konsumpcji w restauracjach, włączając restauracje samoobsługowe i oferujące posiłki „na wynos”, z lub bez miejsc do siedzenia.
Nie jest tu istotny rodzaj obiektu serwującego posiłki, ale fakt, że są one przeznaczone do bezpośredniej konsumpcji.