‹ Wróć do lista kodów PKD
Podklasa ta obejmuje przygotowywanie i podawanie napojów do konsumpcji na miejscu.
Podklasa ta obejmuje działalność:
Nie jest tu istotny rodzaj obiektu serwującego posiłki, ale fakt, że są one przeznaczone do bezpośredniej konsumpcji.
Kod PKD: Sekcja I, PKD 56.30.Z
Przygotowywanie i podawanie napojów
Podklasa ta obejmuje działalność:
- barów,
- tawern,
- koktajlbarów,
- dyskotek (serwujących głównie napoje),
- piwiarni i pubów,
- sklepów z kawą,
- pijalni soków owocowych,
- sprzedawców napojów w ruchomych punktach,
- przygotowywania i podawania napojów w środkach transportu, wykonywaną przez oddzielne jednostki.
Zobacz gotowe biznesplany dla tego kodu PKD
sekcja-I, PKD-56: Działalność usługowa związana z wyżywieniem
Dział ten obejmuje:- działalność usługową związaną z zapewnianiem pełnego wyżywienia przeznaczonego do bezpośredniej konsumpcji w restauracjach, włączając restauracje samoobsługowe i oferujące posiłki „na wynos”, z lub bez miejsc do siedzenia.
Nie jest tu istotny rodzaj obiektu serwującego posiłki, ale fakt, że są one przeznaczone do bezpośredniej konsumpcji.