6krokow.pl - kody PKD



Twoje pierwsze kroki w biznesie

Czyli wszystko krok po kroku, co powinieneś wiedzieć
o zakładaniu oraz skutecznym prowadzeniu własnej firmy.

< Wróć do lista kodów PKD

Kod PKD: Sekcja I, PKD 56.30.Z

Przygotowywanie i podawanie napojów


Zobacz jaka koniunktura panuje w tej sekcji PKD (sekcja I).Podklasa ta obejmuje przygotowywanie i podawanie napojów do konsumpcji na miejscu.

Podklasa ta obejmuje działalność:
  • barów,
  • tawern,
  • koktajlbarów,
  • dyskotek (serwujących głównie napoje),
  • piwiarni i pubów,
  • sklepów z kawą,
  • pijalni soków owocowych,
  • sprzedawców napojów w ruchomych punktach,
  • przygotowywania i podawania napojów w środkach transportu, wykonywaną przez oddzielne jednostki.

sekcja-I, PKD-56: Działalność usługowa związana z wyżywieniem

Dział ten obejmuje:
  • działalność usługową związaną z zapewnianiem pełnego wyżywienia przeznaczonego do bezpośredniej konsumpcji w restauracjach, włączając restauracje samoobsługowe i oferujące posiłki „na wynos”, z lub bez miejsc do siedzenia.


Nie jest tu istotny rodzaj obiektu serwującego posiłki, ale fakt, że są one przeznaczone do bezpośredniej konsumpcji.



';